Hate to say I told you so....

Allmänt / Permalink / 0
Precis i början av den här bloggen skrev jag om Ronda Rouseys grundlöst hyllade, kvinnohatande, elaka och faktiskt inte särskilt smarta "Do nothing bitches"-tal och hur den sorterns retorik faktiskt sänker kvinnor mer än vad den peppar. 
 
Med det sagt påpekade jag redan då att jag delvis kunde acceptera den hätska tonen då Ronda själv fått kroppshat för sin muskulösa fysik. I get it, kroppskommentarer öht är sällan rättfärdigade och borde ta och bara upphöra nån jävla gång. 
 
Men just det här tänket att det är ok, rättfärdigat och fint att hata och håna "tjejtjejer" som gör "meningslösa" tjejsaker som "använder sina kroppar enbart för att knulla miljonärer med" (eh... vore det mer ädelt om de vore utfattiga genusstudenter hela högen?) är sämre, är "do nothing bitches" osv borde kallas vid sitt rätta namn: misogyni. 
 
Om en kvinnas enda sätt att öka sitt världe i omvärlden är att bli mer som en man - till utseende, prioriteringar och intressen, då är det den misogyna miljön det är fel på och inte den nedvärderade tjejen. Väldigt enkelt. 
 
Och vems inre åker på den största knockouten av dem alla med det här idiottänket om inte självaste miss Rouseys
 
"Jag funderade på att livet av mig" "Vem är jag ens?" 
 
Helt naturliga existensiella frågor som väcks när man gör dåligt ifrån sig inom det man låtit definiera h e l a ens person. Proffsatlet är du bara när du presterar som en. En karriär håller ingen varm om natten. En framgång är just det: bara en framgång, beaktansvärd men otillräcklig för att fylla en hel person. Det är inte pb:t i knäböj som gör en till en bra vän, dotter, syrra eller partner. 
 
Kvinna däremot är en bredare definition, ett stetchigt skal som kan fyllas med vad man vill, med extra fickor för några typsika saker men i övrigt gränslöst med utrymme för allt annat. En kvinna kan vara både stark och snäll och snygg och smart, om hon själv vill. Ett privilegium få vill byta bort när de väl inser vad de har blivit välsignade med. 
 
Även Ronda, för när allt kommer omkring vill hon bara bilda familj med sin älskade. Bli omhändertagen (inte helt olikt kvinnotypen hon hånar och tjänar t-shirtpengar på att hata) Föda hans barn. 
 
Tur att hans förmögenhet bara uppgår till $ 500 K, annars hade tillverkningen blivit lite awkward för vår hätska lilla hjältinna som förhoppningsvis har mognat och tagit för sig av en rejäl bit humble pie i kvinnofrågan. 
 
 
 
 
 
Till top