Ignorance is bliss

Allmänt / dumheter, feminism, freethenipple, pseudokamp, trams, väderkvarnar / Permalink / 0
Missförstå mig inte nu, jag kommer alltid att backa kvinnors verkliga frigörelse (eller, ok, för att ingen av er känsliga konsumenter ska få trosskav - jag kommer alltid att backa upp idéer som stärker individen oavsett kön, nöjda?) men en del aktioner lämnar mig med fler frågor än svar. 
 
Free the nipple-rörelsen är en av dem. Denna högst Don Quijoteska protestgrupp vill alltså förändra samhället i grunden genom att avsexualisera kvinnobröst i sociala medier och rent allmänt verkar det som, mest som ett svar på Instagrams policy där bilder med synliga kvinnobröst plockas bort. Frigörelse sägs vara en av bieffekterna när gruppens smått diffusa mål är uppnått.
 
Frigörelse av vad? Min kropp? Knappast. Min lunch? Garanterat. 
 
Egentligen tycker jag mest att free the nipple är fjantigt och harmlöst sånär som på samhällskostnaden för alla alvedon som vårdcentralerna pliktskyldigast får utfärda åt alla kränkta och nyförkylda sossehippies efter gårdagens manifestation men bir ändå orimligt arg vid tanken på att de här septumpiercade ryggfettstrollen gör anspråk på att föra min talan enbart baserat på kön. 
 
Vet ni när kvinnokroppen blir fri på riktigt? När den slutar spela roll på arbetsmarknaden. 
Vet ni hur man devalverar en kvinnas kompetens och förförståelse på arbetsmarknaden? Man skapar associationer till sånt här trams. 
 
20-nånting år av såna här dumheter har lett till att unga tjejer antas stå för och stödja saker baserat på majoritetens masspsykos. Hur relaterbara är vi för börsbolagens chefer vid urval när vi deltar i, stödjer och delar sånt här innehåll? När världen brinner, vi står inför humanitära katastrofer, akut brist på förlossningsvårdplatser, en skola i fritt fall så är det alltså detta som mina s.k. medsystrar väljer att gå ur huset och demonstrera för? 
 
Och helt ärligt, vem skapade egentligen masshysterin om inte samma goda feministkämpar? Decennier av censur som kulminerar i att vår feministiska regering triumferande plockar bort kvinnostatyer från riksdagen, jo men grattis, hur trodde ni att objektifieringskorstågen annars skulle påverka synen på blottad kvinnohud? 
 
Nu finns det ju en hel del länder i bland annat Europa (Holland, Tyskland) där kvinnor badar och bastar nakna med män utan att någon höjer ett ögonbryn. Och se på fan, det begås fortfarande våldtäkter, kvinnor diskrimineras i högre utsträckning på arbetsmarknaden inte minst pga sopig föräldraförsäkring och bristande barnomsorg. Kan det måhända vara så att fritt fläktande med köttet inför allt och alla har noll samband med kvinnors faktiska frigörelse?
 
Ut och demonstrera för utbildning i hushållsekonomi från högstadiet, fler platser på teknikutbildningarna och mot kvotering så kanske ni lyckas avleda uppmärksamheten från de skinnflärpar ni intalar er håller er tillbaka i livet. 
Till top