En stor dag för demokratin

Allmänt / Permalink / 0
Sista dagarna i december förra året gjorde mig på riktigt deprimerad. Hjälplösheten smög sig på och att alla runtomkring verkade samlade gjorde ingenting för att lindra ångesten. Jag kände mig paranoid. Lite som farmor i "mitt stora feta grekiska bröllop" som skriker "turkarna kommer" kände jag att kommunisterna var på väg.
 
Är det verkligen bara jag som ser att demokratin hade avskaffats? Jag bor i Sverige för Fan! Hur kan detta ske här? 
 
Hur kan människor som aldrig upplevt svält, desperation, förföljelse, uteslutning och i värsta fall mord, men välkomnat desto fler vittnen som sett det med egna ögon frivilligt rösta bort den mest fundamentala av alla mänskliga rättigheter - friheten? 
 
Decemberöverenskommelsen var det här landets mest odemokratiska beslut fattat i modern tid.  Och nu är den äntligen död. Tron på att medborgares enskilda röster, meningar och missnöje spelar roll är någorlunda återställd. 
 
Vilket opinionsdrivande arbete av Sara Skyttedal! Sanna mina ord, hon kommer att gå långt. Vad jag är lite besviken över är Ebba Busch Thors oförmåga att se vilken möjlighet det är för henne som ledare att visa mod och solidaritet med sina väljare snarare än socialdemokraterna! Jag gillar Ebba B-T, det gör jag verkligen, men detta var inte hennes bästa ögonblick om man säger så. 
 
Jag kan varken hålla med Ebba B-T eller någon annan som hävdar att dt här orsakar kaos. Kaos får vi om vi ger S-MP-V carte blanche att misshandla 80 % av medbrogarna med skattehöjningar, social ingenjörskonst, förbud och andra nedgrävda  politiska elstängsel som begränsar oss från att fatta beslut i våra egna familjer. Att kräva kompromissförmåga av en minoritetsregering är väl ändå det minsta man kan begära? 
 
Om regeringen mot förmodan misslyckas att enas med övriga förtroendevalda och rösta fram lösningar som gynnar majoriteten får vi vackert byta till en regering som kan. Jag är i ärlighetens namn rätt ok med båda. Vad jag önskar mig politiskt är ett KD som fortsätter våga agera med intergritet och ger oss partilösa borgerliga väljare ett hem, hindrar den massflykt av medlemmar till SD i brist på borgerliga alternativ (kan själv inte se detta som ett tänkbart val för mig själv pga SD är inte särskilt borgerliga alls) som orsakats av vänsterinfektionen inom alliansen och den oacceptabla acceptans för ex. intersektionell maktanalys hos Fp. 
 
Jag önskar S också en värdigare ledare, om inte annats så för att föra en seriös, dialogfrämjande och utvecklingsdrivande oppositionspolitik efter valet 2018. Alla som är rädda för kaos, varför? Det här är ett ypperligt tillfälle att ställa saker på sin plats. Att erbjuda 7 alternativ till SD istället för en enda rödgrön röra.
 
 
Till top