Trams och äcklig propaganda

Allmänt / Permalink / 0
Sydsvenskan, det här var då ett nytt lågvattenmärke. 
 
Så oerhört lågt att vinkla valet att avstå pappaledighet till något som är beroende av utbildningsnivå. Hur undersökningen gick till kan läsas bland annat här. 
 
Gammal hederlig kvantmetodsdyrkan på nivån "en fot på en kokplatta/andra i frysen gör att man i genomsnitt hardet ganska skönt" utan hänsyn till eller uppföljning av graden av dessa fäders engagemang eller önskade utfall av situationen (jag menar, varför mäta något som faktiskt har ett samband med undersökningens mål när man annars så lätt kan bevisa sin på förhand bestämda poäng genom att okritiskt räkna all delad vårdnad som föräldraengagemang). undersökningen är gjord på fäder som fått första barnet under 2012 - om man nu ska vara så jävla fräck och påstå såna dumheter som sydsvenskan publicerar, vore det inte mer intressant att fastställa huruvida ändrade levnadsvillkor exvis högre inkomst leder till ändrade beslut med andra barnet? 
 
Vidare ges inga upplysningar om hur föräldrarnas arbetssituationer har sett ut. Hur många var egenföretagare? jobbade på osäkra startups? bankade timmar för att få ihop vardagen på sms-anställningar? hur många av dem studerade (för att därmed höja sin "låga" status som FK vill få det till?) när barnen föddes? 
 
Varför gör man ett urval utifrån fädernas födelseland om man inte presenterar någon slutsats? Kan det vara så att det rimmar lite illa med Södertörnfantasin att alla män som sätter ner foten på svensk mark automatiskt börjar dela den svenska synen på 50-50-föräldraskap? Eller för den delen föreställningen att deras partners vill detta av dem? Faktum är att pappaledighet är något extremt Sverigespecifikt. Redan i våra grannländer vill jag lova er att attityderna till att bända bort mammor från sina barn och låta farsan sköta bebis medan hon drar hem baconet skiljer sig markant i såväl lagerlokaler som tjusiga konsultfirmors kontor. Vi är ett land till vilket invandring sker av såväl asyl-, studie- eller arbetsskäl. Detta borde således öka förekomsten av attitydskillnader och det vore därför intressant att få denna slutsats presenterad, men icke. 
 
Just attityder är för övrigt något jag saknar i den här undersökningen, för allra mest intressant är inte hur det gick för farsor till barn födda 2012 utan vad de hade gjort vid ändrade villkor. Det hade inte varit särskilt svårt att ställa frågan huruvida utfallet var ett resultat av ett medvetet val eller berodde på annat (oflexibla arbetsgivare, hushållets budget och sammanlagda nettoinkomst, kultur och uppfostran m.m.). Men mig veterligen ställdes inga frågor alls utan endast trubbiga sifferavläsningar ligger till grund för undersökningens slutsats.
 
Personligen ser jag varken dessa eller några andra siffror per se som varken positiva eller negativa - vill 100 % av morsorna sitta hemma de första 2 åren och deras partners är med på det är det faktiskt inte ett problem. Däremot upplever jag att såväl målet med som presentationen av FKs "studie" som illa dold vänsterfeministpropaganda med skammande och nedvärdering av vuxna människors fria val genomförd för bl.a. mina surt förvärvade skattepengar.

Star wars - en könsmaktsanalys

Allmänt / Permalink / 0
Genus är ett klassiskt one size fits nobody-fenomen. Det paketeras och körs ner i halsen på alla som om det vore enda vägen till världsfred när det egentligen är en olägenhet som dödar debatt, kreativitet, humor och allt bra, vettigt och kul i största allmänhet. 
 
Vad man än gör så klänger genuset fast som förra årets polyesterleggings på arslet. Beställde du in en stek på restaurangen - könsmaktsanalys, tar du en sallad följer en könsmaktsanalys, ditt färdsätt till jobbet och valet av jobb har givetvis också en egen könsmaktsanalys, vad du ser och framför allt önskar se i spegeln föregås av sjukt många olika men lika muppiga könsmaktsanalyser så det är väl självklart att en premiär av en star wars-film ska ha en alldeles egen könsmaktsanalys som ju syftar till att belysa kvinnors förfördelning.
 
I vanlig ordning är "analysen" fri från just analys utan stannar vid nomenklatur och symbollistande som gör att slutprodukten landar på ett djup strax under lerpölarna som det lokala genusdagisets klienter plaskar i.   
 
En guldbikini är allt som krävs för att devalvera och dehumanisera en kvinna när genusglasögonen väl är på, och heltäckande kläder är det enda som kan ge henne identiteten tillbaka. Detta förakt för kvinnokroppen är inget mindre än ren tragik, inte minst för att det inte hålls isolerat till halvkassa filmrecensioner. Det är ett gift som sipprat ut i alla samhällsfärgreningar och kontaminerat arbetsmarknad, skola och andra institutioner som sträcker sig långt in i privatlivet och påverkar socialt umgnge och uppförandenormer. 
 
Kvinnligt snygg eller smart eller snäll eller framgångsrik eller omtyckt. Kom inte här och tro att en kvinna kan få både och. 
 
Tack än en gång systrar. 

Dödsorsak: feministisk regering

Allmänt / Permalink / 0
 
Cellförändringar som upptäcks i tid kan oftast åtgärdas. Vid sen diagnos tillkommer ökat, onödigt lidande, mer plågsam och utdragen behandling, ökad risk för spridning och återinsjuknande, längre och svårare rehabilitering och i vissa fall döden. 
 
1000 kvinnor i Blekinge borde skriva tackkort till vår feministiska regering som prioriterar så bra att basvälfärden blir lidande, skattebetalarna blir lidande, faktum är att alla utom vår feministiska idiotregering blir lidande. Tack feministerna för ert engagemang för kvinnors hälsa! 
 
 
 
 
 
Till top